11 Hotspots in Brugge
LADY'S SECRETS,  TRAVEL

11 Hotspots in Brugge

Wat te doen in Brugge? Waar kun je lekker eten in brugge? Welke plekken móét je gezien hebben? handige tips die je zeker wilt weten.. 11 hotspots in brugge!

Brugge is een super leuk stadje en zeker een must-visit! Maar wij hadden de eerste lunch voor een verkeerd zaakje gekozen, lees: koud, niet lekker, goedkoop, maar wel duur… Niet echt een aanrader, maar wat dan wel? Dat ga ik je allemaal vertellen! Er zijn namelijk een aantal dingen die je in je hoofd moet houden bij een bezoekje aan Brugge en een aantal plekken waar je super leuk en lekker kunt eten. Laat me vooral weten als je Brugge gaat bezoeken, of je wat aan mijn tips hebt gehad en waar je uiteindelijk heen bent geweest!

Tip 1:

Je kunt de hele dag parkeren bij station centrum P+R voor 3,50. Met het parkeerkaartje kun je vervolgens gratis reizen met de bus, die je naar het centrum brengt.

11 Hotspots in Brugge


Tip 2:
Neem contant geld mee! Sommige huisjes komen zo uit de Middeleeuwen en net als de huisjes.. waan je je ook weer even in de Middeleeuwen. Maar echt. Je kunt bijna nergens pinnen, en er zijn maar 2 pinautomaten in Brugge en die zijn ook nog eens verstopt. Wanneer het -20 vriest en je eindelijk dat leuke zaakje hebt gevonden… ga je liever niet weer een kwartier terug (moesten wij wel, heel fijn)
11 Hotspots in Brugge

Tip 3:

‘De Proeverij’ (groene luikjes aan de buitenkant) is een echte aanrader. Je zit er erg leuk en kan er hun “befaamde” chocolademelk drinken. Wel wat prijzig, maar dat is overal wel in Brugge..
Tip 4:
Belfort, Onze LieveVrouwe Kerk, De Markt, verder heb je allerlei museums, kerken, basilieken en andere plekken die je kunt bezoeken: loop door Brugge en gij zult vinden!

 

Tip 5:

Over museums gesproken..Chocostory: het chocolademuseum, erg leuk om wat meer over de geschiedenis te horen en om mee te maken. Oh en JA: je kunt er ook chocolaatjes proeven 😉

Tip 6:
Vlakbij chocostory zit ‘t Brugs PitaHuis: een grieks-achtig restaurantje waar je heerlijk een broodje pita kunt eten. Kip met ananas & salade en die met falafel zijn in ieder geval erg lekker. Kopje pepermunt thee erbij.. helemaal lekker. En een voordeel van koffie of thee, is dat je er weer extra chocolaatjes bij krijgt! (“Maar ik heb echt géén idee waar ik die extra kilo’s van heb gekregen.. o hey, frietzaak”)
Tip 7:
Het Frietmuseum! Géén idee of dat wat is, maar het lijkt me wel heel leuk. Vanwege de tijd en kou (even eerlijk, ik voelde mijn tenen, vingertoppen en zelfs mijn lippen niet meer. Ik kon gewoon niet meer práten! Dus na een paar uurtjes in die vrieskou, dachten we: oké het is goed. Joe) hebben we die overgeslagen, maar je kunt voor een combiticket kiezen bij Chocostory (chocolademuseum).
Tip 8:
Naast het frietmuseum zit de Chocojungle. Ook geen tijd voor gehad, maar zag er super leuk uit op de foto’s (chocolade in een soort.. bamboebeker, heel tof)
11 Hotspots in Brugge

Tip 9:
Zaakjes waar we over hadden gehoord:
     ○ Cambrinus
     ○ Bistro ‘t zwart huis

     ○ Sanseveria Bagelsalon

11 Hotspots in Brugge

Tip 10:

 Vermijd de menukaarten met 4 talen en alle kleuren van de regenboog (toeristenvoer), sla de ZEEUWSE mosselen over en ga voor lekkere Vlaamse frietekes, een wafel of een Vlaamsche stoof.

Tip 11:
Bij dit restaurantje was het erg gezellig en druk. Wij kozen voor Spaghetti Boloignese en ik kan je zeggen: die is lékker! Wel wat zout, maar hé, dan maar een extra glaasje water naar binnen klokken.
11 Hotspots in Brugge

%d bloggers like this: