Beauty trends 2019
BeautyThursday

5 Beautytrends Herfst/Winter 2019

Beautytrends herfst/winter 2019

Hi Goldies,

Super leuk dat jullie mijn blog weer bezoeken op deze mooie dag. Op de dag dat dit artikel online komt is het donderdag. Ook wel Beauty Thursday, het leek me leuk om jullie wat meer te vertellen over de aankomende beauty trends in de herfst en winter van 2019. Gelukkig nog ver weg, want dat zou ook betekenen dat de jurkjes en rokjes weer weggestopt kunnen worden en de truien terug in de kast kunnen worden gehangen. Al gaat mijn hart stiekem ook wel wat harder kloppen, nu ik al weet wat ik dan aan ga doen. Het enige wat nog mist is een Burberry trenchcoat en een mooie cashmere trui. Oh well… we hebben nog even.

Mijn chéri –en meer mannen én vrouwen met hem– snapt niet zoveel van de looks die geshowd worden. “Waarom zo overdreven?” “Is dit nou echt mode?” “Oh Cha, misschien ligt het aan mij hoor, maar ik snap het echt niet…” En ik snap hem! Want veel looks zijn ook overdreven en totaal niet draagbaar. Maar… met de catwalk is het altijd zo dat je het niet per se letterlijk overneemt/koopt of draagt, maar er inspiratie van op kunt doen. En laten we eerlijk wezen, hoe gekker de look, hoe meer kans dat we deze terug zullen zien in de media #goals.

Vaak zie je beauty/make-up looks op de catwalk uiteindelijk in lichtere mate voorbijkomen in het dagelijks leven. Maar uiteraard ook bij de nieuwste collecties van make-upmerken, waarbij wordt gefocust op één veel geziene trend. Bijvoorbeeld een nieuwe lijn, die in het teken staat van felgekleurde eyeliners, of een lijn in het teken van highlighter en de natural glow.

A Splash of color

Beautytrends in Herfst/Winter 2019

Dat je lekker kunt gaan experimenteren met kleur is een ding dat zeker is. Bij de grote shows zagen we het veel voorbijkomen: felle kleuren op de ogen, soms gecombineerd met eenzelfde tint op de lippen. Verder zien de wenkbrauwen er ongedaan uit en is de huid naturel opgemaakt. Hierbij leg je dus echt de nadruk op de ogen. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van acne bij je kin of kaaklijn en je de nadruk daar vandaan wilt halen is dit ideaal. Let er wel op dat je de kleur op je ogen aanpast aan je kleding. Anders ziet het er misschien wat clownesk uit.

Graphic eyeliner

Herfst/Winter 2019

Laatst was ik met iemand uiteten en zei die persoon dat eyeliner mij hard maakte. Afgezien van het feit, dat ik niet om feedback vroeg en zo’n opmerking niet heel aardig is… vind ik het gewoon tof om te experimenteren met make-up en dat blijf ik ook doen. Wanneer we kijken naar de bovenstaande looks, krijg ik bij Moschino een heel andere (luxe) vibe, dan bij Giambattista Valli, die wat meer grungy overkomt. En Philip Lam houdt het daarentegen weer wat rustiger en gaat voor een artistiek wit lijntje in het midden van het oog en wenkbrauw. Zo zie je maar, je kunt alle kanten op deze herfst/winter, want niks is te gek. Dus als jij een dikke vette (of klassiek dunne) eyeliner wilt rocken: go for it.

No make-up make-up

5 Beautytrends in Herfst/Winter 2019

De no make-up make-up is nog steeds een ‘ding’ en daar ben ik blij om! Make-up gaat er namelijk niet om dat je je hele gezicht omtovert, tenzij je dat wilt natuurlijk. Persoonlijk vind ik het heel mooi, wanneer je je features net wat beter uit kunt laten komen en je er stralend en gezond uitziet. Soms wordt je wakker met wat donkere plekken onder je ogen, een doffe huid en wat kale plekjes in je wenkbrauwen hier en daar… Met een likje verf is dat zo verdwenen. Tip: de highlighter komt terug in de vorm van een kleine t (voorhoofd, jukbeenderen, binnenkant ogen, bovenkant neusbrug, topje neus, boven de lippen, midden kin), de blush in stroken (links en rechts voorhoofd, wangen/onder de highlighter en bij een creamy blush eventueel op de lippen).

A la Twiggy

Herfst/Winter 2019

Mocht je Twiggy niet kennen: Google.Haar.Nu. Bij het zien van deze looks kreeg ik een Twiggy vibe. Je kunt de look creëren door je mascara op een zigzaggende manier aan te brengen, zowel boven als onder. Maar je kunt ook, net als bij Christian Dior, voor een eyeliner kiezen of zoals bij van Noten voor wat donkere glitters. Kies in het laatste geval wel voor een natuurlijke glitter van bijvoorbeeld BioGlitz. Deze is niet gemaakt van plasticdeeltjes, waardoor we de wereld een stukje schoner houden en beter maken.

Natural glow

5 Beautytrends in Herfst/Winter 2019

De natural glow lijkt erg op de no make-up make-up, maar dan met de nadruk op highlighter. De ogen en lippen hebben daarom weinig tot geen kleur. We zien een sunkissed huidje (bronzer is your friend) en heerlijke glossy highlighter.

Welk van deze 5 Beautytrends Herfst/Winter 2019 is jouw favoriet? Ik ben erg benieuwd…

Bron/Copyright fotografie: Lloyd-evans

Wat vind je er van?

%d bloggers liken dit: