azijn als afslankmiddel
LADY'S SECRETS,  NEDERLANDS,  SKINCARE

Azijn als afslankmiddel, werkt dat?

 Wel eens gedacht om water met appelazijn te drinken? Je zou er onder andere door afslanken en er een mooie huid van krijgen. [English translation below!]

Azijn als afslankmiddel

Ooit eraan gedacht om water met appelazijn te drinken? Vaak wordt appelazijn (appelciderazijn) de hemel in geprezen als hét wondermiddel. Je zou onder andere afslanken van appelazijn en er een mooie huid van krijgen.

Appelazijn is gezond en bevat veel vitamines en mineralen. Te weten: vitamine A, B1, B2, B6, C, E en kalium, fosfor, magnesium en ijzer. Verder bevat appelazijn belangrijke enzymen, spoorelementen en antioxidanten. Het wordt gemaakt van geperste appels. Dan wordt het sap 2 keer gefermenteerd: van suiker naar alcohol en van alcohol naar azijn.

Appelciderazijn kan worden gebruikt als een gezondheids-steun verdund in water of sap of als supplement vorm. Het wordt ook gebruikt in de keuken of als een saladedressing.

Na een lepeltje azijn bij een ontbijt dat rijk is aan koolhydraten, zou je de rest van de dag 200 tot 275 kcal minder eten. Het zou ook een sterker gevoel van verzadiging geven. Verder bestaat er ander onderzoek dat stelt dat afvallen door appelazijn mogelijk is. Japanse wetenschappers toonden aan dat azijnzuur de vetverbranding stimuleert en vetopslag vermindert (bij dieren).  Kortom: je kunt dus afvallen door appelazijn, maar keihard wetenschappelijk bewijs is er (nog) niet.

Azijn als afslankmiddel

NIEUWSTE TREND AZIJNSHOTS:

Je zal je bij deze trend waarschijnlijk afvragen, waarom zou ik een shot azijn drinken?
In Japan wordt azijn behandeld als kwaliteitswijn, met complexe smaken en een langere rijpingsduur. Het is daar dan ook gewoonte het te verwerken in hippe cocktails.

Veel mensen geloven dat het drinken ervan supergezond is. Het zou onder andere zorgen voor een energie boost en het zorgt voor verminderen van je eetlust.

Het is in ieder geval bewezen dat een beetje azijn helpt om zetmeel af te breken in je lichaam. Na een groot bord pasta bijvoorbeeld, wordt het zetmeel dankzij de azijn niet meteen omgezet in suiker. Zo voorkom je de beruchte suikerpieken en -dalen. De zogenaamde dip.

Azijn shots

Fun Fact

In een Glamour tijdschrift interview met Fergie noemt ze haar gebruik van appelciderazijn shots. Andere beroemdheden die gebruik maken van appel-ciderazijn voor hun gezondheid en gewicht beheersende eigenschappen, zijn Natalie Cole, Cindy Crawford en Megan Fox.

%d bloggers liken dit: