BBQ Seizoen
FOOD & DRINKS,  STYLE

BBQ Seizoen geopend!!

Zelf ben ik flexitariër, dat wil dus zeggen dat ik niet vaak of graag vlees eet. Maar vis vind ik heerlijk en af en toe een barbecue kan ik wel waarderen.

Vis BBQ? Dit zijn populaire gerechten

Over vis garen op BBQ lees je vaak wisselende verhalen. Soms lees je dat malse soorten zoals tilapia, tong en kabeljauw niet geschikt zouden zijn. De praktijk wijst echter iets ander uit! Er zijn verbazingwekkend veel soorten heerlijk om te grillen. Je moet de vis alleen niet op een rooster leggen, dan ben je hem binnen no-time kwijt als deze er doorheen zakt. Om dit te voorkomen is een bakplaat of aluminium grilltray een ideale oplossing.

Bbq BBQ BBQ BBQ

Zalm grillen op BBQ

Iedereen kent de meest gebruikte en geliefde vis: de zalm. Deze vissoort is perfect te grillen als moot en filet. Heb je een BBQ met een deksel? Probeer dan eens een zalm te roken op een cederhouten plankje. Bij voorkeur gebruik je dan een zalm met vel, zodat je deze van te voren kan marineren of kruiden met verse dille. Gaar de zalm vervolgens af tot een kern van 38 graden. Zo zorg je ervoor dat deze niet te droog wordt. De perfecte vis op de barbecue!

Tonijn grillen

Een tonijnsteak leent zich uitstekend voor de BBQ. Stook het vuur goed op zodat er mooie grillstrepen ontstaan in het vel. Blijf in de buurt van de BBQ, een paar minuutjes zijn al genoeg voor deze vis op de barbecue. Voor de tonijn is het belangrijk dat deze binnenin rauw blijft, te gare tonijn smaakt namelijk nergens meer naar. Een kerntemperatuur van 38 graden is prima.

Garnalen en scampi’s  BBQ

Vergeet ook zeker de kleine visjes niet op de BBQ. Garnalen en scampi’s mogen eigenlijk op geen enkele BBQ ontbreken. Ze zijn snel en eenvoudig te bereiden en erg smakelijk. Steek een lange satéprikker door het rompje en leg ze kort op de BBQ. Twee keer draaien op de BBQ, haal het staartje eraf en je bent klaar!

Vispakketje BBQ

Je kunt eindeloos variëren met vis op de BBQ, dus denk ook eens aan een vispakketje op de barbecue. Dit doe je door een filet (al dan niet gesneden) te marineren). Stop de filet samen met de groentes in een vispakketje van aluminiumfolie. Wil je niet alle groentes zelf snijden? Gebruik dan gewoon een zak wokmix van de groenteboer, voor hetzelfde resultaat. Leg het vispakketje op de BBQ en controleer na 10 minuten of deze gaar is. Bestrooi met peper en zout achteraf, en klaar is kees! Het resultaat is een heerlijk BBQ vispakketje.

Goede Barbecue needed!

En bij dit alles heb je wel goede spullen nodig, een goede bbq kopen is natuurlijk een must. In zeer uiteenlopende prijzen verkrijgbaar. Deze cute gekleurde zijn al verkrijgbaar voor €19,95, maar de grote zwarte kost een paar honderd euro, wel heel mooi en professioneel, een echte mannenbbq.

BBQ BBQ BBQ

En veel mensen weten niet dat er een wezenlijk verschil zit in het grillen met houtskool of briketten. Ga je barbecueën op een open barbecue en direct grillen? Dan is houtskool bbq de beste optie. Houtskool verbrandt sneller dan briketten en bereikt een hogere temperatuur doordat er meer vlammen ontstaan.

Briketten houden hun temperatuur lang vast. Een voordeel hiervan is dat je een lange tijd kunt barbecueën zonder dat je tussendoor brandstof hoeft bij te vullen. Met name bij het gebruik van kogel BBQ’s met deksel zijn briketten perfect geschikt omdat er indirect gegrild word.

Denk altijd aan je gezondheid, zo ook bij het barbequeen, geniet maar bedenk dat verbrandde voeding, dus voeding met een zwart randje heel ongezond is voor je en dat groente ter compensatie healthy is en een visje is ook gezoner dan heel veel vlees.

One Comment

  • Avatar
    IdeaalCatering

    Wat overigens ook een idee is om groenten op de grill te doen! Dit is ook lekker gezond en makkelijk voor als je al niet te veel vlees of vis eet. Anders is het ook handig en chill om gewoon een barbecue te bestellen. Kun je lekker genieten van het eten en drinken!

%d bloggers liken dit: