BEAUTY

Braun Silk-expert 5 IPL review

Hoi lieve Goldies! Het is winter, meestal het moment waarop we ons ‘vachtje’ laten staan. Echter is deze periode perfect om te beginnen

met permanent ontharen. Hoe? Met de Braun Silk-expert 5 IPL

Mijn ervaring met laseren was pijnlijk, duur en lastig. Want de klinieken zitten nooit in de buurt, daarbij is het vaak allemaal gedoe omdat er veel tijd tussen de behandelingen moet zitten. De Braun Silk-expert 5 IPL (ontharing met licht) is daarom de perfecte oplossing.

Braun Silk-expert 5 IPL review

[alert_danger]“Het voordeel van dit apparaat? Je kunt het op elk moment van de dag doen, lekker in je eigen huis en in je eigen tijd. Zonder dat je halfnaakt in een behandelstoel hoeft te liggen, het is pijnloos, maar bovenal? Super effectief.” [/alert_danger]

Braun Silk-expert 5 IPL review

Hoe werkt het
  • Allereerst moet je alle zichtbare haartjes wegscheren. De huid die je wilt behandelen goed en daarna… is het tijd om de IPL in te pluggen.
  • Zet de kop goed op je huid en kijk of de indicator wit kleurt. Als hij niet goed op je huid staat, geeft de indicator de kleur rood aan.
  • Voor grote oppervlakken, zoals je benen, kun je de grote knop in het midden ingedrukt houden. Dat heet de “gliding mode”, waarmee je als het ware over je huid glijdt. Voor kleine oppervlaktes houd je de knop kort ingedrukt, waarna je het weer loslaat. Bij gevoelige plekjes, zoals je bikinilijn, kun je de gentle of extra gentle modus gebruiken.
  • Mocht je het op je gezicht willen gebruiken, dan moet je eerst je gezicht goed schoonmaken (dus geen make-up of crème), daarna ontharen en daarna kun je zelfs daar de Braun Silk-expert 5 IPL voor gebruiken.
  • Maak de kop wel goed schoon na ieder gebruik
De behandeling met Braun Silk-expert 5 IPL.
 

In de eerste fase van je behandelingen,  gebruik je de IPL elke week, gedurende 4 tot 12 weken. Daarna kun je de behandelingen afbouwen, of weer opnieuw  doenwanneer je weer wat haartjes ziet. Het uiteindelijke resultaat is blijvende, zichtbare haarverwijdering.

Let op

Wel geldt: met een lichte huid en donkere haartjes zie je het beste resultaat.. IPL is niet geschikt voor iedereen. Deze techniek werkt het beste op een lichte tot gemiddelde huidteint met natuurlijk blond tot donkerbruin of zwart haar. Het apparaat werkt het minst goed op heel blond, rood, grijs of wit haar waarbij de kleinere hoeveelheid melanine het licht niet absorbeert. Aangezien een donkere huid meer melanine bevat, kan het meer licht absorberen dan de veilige, aanbevolen hoeveelheid lichtenergie, waardoor onbehaaglijkheid kan ontstaan. Checken of dit apparaat bij jou zal werken, kan met behulp van onderstaand plaatje. (Mocht je twijfelen: je kunt de Braun Silk-expert 5 IPL  binnen 100 dagen na aankoop terugsturen (kijk op braun.nl voor de actievoorwaarden), als het resultaat niet is wat je had verwacht.)

Braun Silk-expert 5 IPL review

GOED TE WETEN

Wel is het zo dat het apparaat zich automatisch aanpast aan jouw haarkleur qua sterkte. Je kunt met dit apparaat dus nooit ‘te sterk’ flitsen gelukkig.

Belangrijk!

Blijf vier weken voor en vier weken na de behandelingen uit de zon, en behandel geen plekken waar moedervlekken of irritaties voorkomen. Lees altijd eerst goed de gebruiksaanwijzing en stel (online) vragen, mocht je niet weten hoe iets werkt.

 

Ik blijf de komende tijd dus op zondagavond lekker de Braun Silk-expert 5 IPL gebruiken. Dan ben ik in de zomer helemaal glad en bikiniproof #kannietwachten!

Braun Silk-expert 5 IPL review

Was jij al bekend met de Braun Silk-expert 5 IPL? Laat me weten wat jij ervan vindt, of vertel het me als je het ook gaat proberen. Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen!

Liefs en een dikke kus,

*Dit artikel bevat gesponsorde links die mij helpen om deze blog in de lucht te houden, bedankt dat je mijn blog en werk steunt <3

6 Comments

%d bloggers liken dit: