Hoe ik mijn eigen style terugvond-1
FashionbuzzMonday

Hoe ik mijn eigen style terugvond

“Iets wat je niet moet doen als het aanvoelt als veertig graden! Zwaar lichamelijk of geestelijk werk verrichten. Daarom besloot ik mijn kast op te ruimen.”

Hoe ik mijn eigen style terugvond

Lieve Goldies,

Hoi! Ik hoop dat jullie een geweldige zomer hebben so far. Iedereen om me heen is op vakantie geweest en op Instagram zie je de meest prachtige plaatjes voorbijkomen. Mijn nichtje bijvoorbeeld was lekker gaan roadtrippen door Amerika. Een aantal vriendinnetjes zijn op vakantie gegaan met familie of hun vriend. Mijn chéri –ik noem hem vanaf nu T.-was drie weken in het prachtige maar Wifi-loze Cuba snif snif en zo kan ik nog wel wat reisjes noemen van anderen… Maar mocht je, net als ik, gewoon lekker in Nederland zijn gebleven, dan heb je het vast ook geweldig gehad. Want, in case you missed it, we hebben een stuk of twee/drie hittegolven achter de rug en best wel wat mooie dagen. Dingen als proseccoruspen -processierupsen dus- 50graden auto’s en een zwaar ijsjes tekort namen we uiteraard voor lief.

 

Iets wat je niet moet doen als het aanvoelt als veertig graden, is zwaar lichamelijk of geestelijk werk. Daarom besloot ik om mijn kast op te ruimen. Wacht, ho, even terug, ja ik zei het echt. Daarom besloot ik mijn kast op te ruimen, man man man, wat heb ik me kapot gezweet die dag. Maar het was het waard en na drie koude douchebeurten kon ik weer lachen, heus.

Hoe ik mijn eigen style terugvond, monki

Ik appte mijn moeder de dag vantevoren en zei: “Mama, wil je mij helpen met mijn kast opruimen? Alleen jij kan me helpen. Ik word zwaar ongelukkig als ik mijn kastdeur alleen al open.” FYI: ik moest spullen voor mijn kastdeur zetten, omdat er anders dingen uitvielen. Daarbij had ik hier en daar nog een plek gevonden waar ik spullen had verstopt. Kortom: ik had teveel kleding. Veel te veel.

 

De volgende dag was het zover: ik belde mijn mamán en we begonnen. Althans, ik begon, mijn moeder keek mee vanuit haar über-comfy ligstoel in de tuin haha. 8 stampvolle vuilniszakken en drie uur later lasten we een kleine eetpauze in.. Waarna ik uiteindelijk nog 6 tassen/dozen vulde met spullen. 8 Van die zakken heb ik gedoneerd aan het Leger des Heils. Twee zijn naar een übergelukkig vriendinnetje gegaan. Vier tassen/dozen zijn meer winterkleding, dus die gaan terug naar mijn ouders.

Hoe ik mijn eigen style terugvond, monki

 

Toen ik mijn kast had opgeruimd en eindelijk weer zag wat er in mijn kast lag, had ik weer rust. Hoe ik mijn eigen style terugvond, was na het opruimen, waardoor ik weer enthousiast werd van kleding. Plotseling kreeg ik inspiratie door Instagram, mijn favoriete icons, modeshows… Ik maakte spontaan wat moodboards aan en ben zelfs op zoek gegaan naar nog wat toffe vintagepieces om mijn collectie compleet te maken. No worries, mijn kast is nog steeds opgeruimd, maar inmiddels wel volgens de style die ik wil.

 

Ik geloof heilig in goede pieces waarmee je eindeloos kunt combineren, maar ook in het feit dat je overal eigenlijk je eigen draai aan kunt geven. Hoe simpel, vormloos of saai een kledingstuk ook lijkt, trust me, met een paar toffe schoenen, accessoires en een mooie hair-do kom je een heel eind. Daarbij is het belangrijk om voor jezelf uit te vinden wat je uit wilt stralen en van welke “basis” items jij helemaal wild wordt. Dan zou mijn advies zijn om eerst die basis items aan te schaffen, zodat je ook een basis [duh] hebt qua stijl. Daarna vul je dit aan met combineer-items, accessoires, tassen en schoenen.

 

Wat niet kan missen in je kast is, naar mijn mening, een goed paar witte/lichte jeans. Sowieso ben ik gek op jeans en mooie broeken in het algemeen, volgens mij is dat hét kledingstuk waar ik het meest van in mijn kast heb hangen/liggen. Ik heb nu een nieuw paar van Monki, die niet spierwit maar off white is. Ideaal voor in de zomer, omdat lichte kleding nou eenmaal net wat zomerser is dan donkere. Maar ook prima te dragen in de herfst/winter periode, wanneer je hem combineert met een mooie trui of blazer.

Hoe ik mijn eigen style terugvond-1, monki

Er komt binnenkort een trendreport online over de fashiontrends, stay tuned, maar wat terug blijft komen is de ruit. Moet eerlijk bekennen dat ik met een bepaald soort ruit ook wel weer klaar was, de reden waarom ik veel geruite kleding heb weggedaan, maar… deze geruite top van Monki vond ik daarentegen wel weer leuk en apart. Ten eerste: hij heeft mooie pastelkleuren, ten tweede: de fit is cropped, ten derde: hij heeft een kraagje en ten vierde: hij doet polo/chique aan, maar is tegelijkertijd sportief.

Mijn style kenmerkt zich door een chique randje wat ik in elke outfit probeer terug te laten komen. Wanneer je deze outfit zou dragen met sneakers en een messy bun, creëer je een sportieve look. Kan, maar is niet mijn ding. Hoe ik mijn eigen style terugvond, was door te kijken hoe ik elke outfit meer “mij” kan maken. Zo heb ik mezelf ten eerste een nieuw kapsel gegeven -meer hierover soon-, maar dat terzijde haha. Ik koos voor een paar toffe gouden sieraden, chique muiltjes et voilà. Een chique/sporty look is geboren.

Hoe je je outfit op kunt pimpen met de juiste schoenen en sieraden zal ik in een ander artikel nog wel eens terug laten komen. Ik vind het zo ontzettend tof om de verschillen te zien qua look & feel wanneer het op accessoires aankomt!

Ben ontzettend benieuwd wat jullie style “jou” maakt en of jullie deze items net zo zouden stylen, of toch voor sportief of stoer zouden gaan. Let me know.

Liefs en tot gauw,

Hoe ik mijn eigen style terugvond, monki Hoe ik mijn eigen style terugvond, monki

By the way: als je nu twee paar jeans koopt, krijg je 30% korting! Twee andere jeans die ik al voorbij liet komen op mijn Instagram zijn: de groene flare jeans en de ouwe gouwe blauwe jeans 


Dit artikel bevat affiliate links en gekregen items van Monki. Door op de links te klikken, ontvang ik een klein bedrag per aankoop. Dit wordt berekend over het totale aankoop bedrag, maar hier merk jij helemaal niets van :-) Bedankt dat je me wilt helpen om mijn blog up- en running te houden!

4 Comments

Wat vind je er van?

%d bloggers liken dit: