Staycation Hotel Arena in Amsterdam
The Good Life,  TRAVEL

Hotel Arena Staycation Amsterdam

” Hotel Arena was in 1888 een Rooms-Katholiek meisjesweeshuis, de prachtige marmeren trap is nog steeds in tact… ” EN “We rolden na Koreaanse Yukhoe en wat glaasjes Sauvignon Blanc onze suite in..”

Hotel Arena

Hi lieve Goldies!

Vandaag check ik bij jullie in vanuit het 4 sterren Hotel Arena in Amsterdam. Zij hebben mij uit genodigd voor een heerlijke verwen-nacht in hun hotel.

Sinds een jaar kan ik mezelf nu trotste inwoonster van het prachtige Amsterdam noemen, voorheen was ik nooit een stadsmeisje. Althans, ik had nooit gedacht dat ik zo van de stad kon houden als ik nu doe. Ik ben opgegroeid in twee verschillende dorpen, maar ik voelde mij daar nooit echt thuis. Ja het was veilig, maar de mentaliteit en manier van leven in een dorp is anders dan in de stad. Mijn ouders denken hier net zo over, zij zijn juist geboren en opgegroeid in de stad.

Staycation Hotel Arena in Amsterdam

 

Omdat ik vrijwel altijd bezig ben

Voelen daagjes “me-time” als een reusachtige vakantie. En niks beter dan die in een monumentaal hotel door te brengen. In 1888 was Hotel Arena een Rooms-Katholiek Meisjesweeshuis. Uiteindelijk omgetoverd tot een hotel dat druk wordt bezocht door welgestelde koppels en millenials.

Staycation Hotel Arena in Amsterdam Staycation Hotel Arena in Amsterdam Staycation Hotel Arena in Amsterdam Staycation Hotel Arena in Amsterdam Staycation Hotel Arena in Amsterdam Staycation Hotel Arena in Amsterdam

Sfeervol hotel Arena

Alle monumentale delen zijn nog intact. Een prachtige gerestaureerde kapel met originele plafondschilderingen is perfect voor grote feesten. De gietijzeren marmeren trap bij de receptie. Zo speciaal als je je bedenkt dat hier in 1888 jonge meisjes in pyjamaatjes van de trap af renden. De uiterlijke kenmerken, waarbij het Rooms-Katholieke nog duidelijk zichtbaar is. Ja, ik houd ervan. Net als met huizen overigens, ik heb niks met huizen die te modern en strak zijn. Er moet iets van historie te zien zijn, een “wow” gevoel, gezelligheid, en dat heeft dit hotel allemaal.

Staycation Hotel Arena in Amsterdam Staycation Hotel Arena in Amsterdam Staycation Hotel Arena in Amsterdam Staycation Hotel Arena in Amsterdam Staycation Hotel Arena in Amsterdam

Nadat we de suite en speciale plekken in het hotel hadden vastgelegd…

Kleedden we ons om en liepen we naar het Park Café-Restaurant voor een heerlijk diner. Meer hierover in een apart artikel. Wat ik wel alvast kan vertellen is dat we tien kilo zwaarder naar onze suite rolden. 🙂

Ontbijt buffet gemist?

De volgende dag startten we de ochtend lekker op ons gemak. Totdat we er om 09:30 uur achter kwamen dat het ontbijtbuffet maar tot 10:00 uur was. Hurry hurry, snel naar de ontbijtzaal. Eenmaal aangekomen, hebben we ons opnieuw tegoed gedaan aan al het lekkers dat er te vinden was. Vers fruit, soorten yoghurt, ei, vis, kaas, warme gerechtjes, appelgebak, cinnamon-broodjes, pancakes, wafels, van alles. We namen een paar croissantjes extra, met voorbedachten rade… En aten die tussen de middag als lunch.

Staycation Hotel Arena in Amsterdam Staycation Hotel Arena in Amsterdam Staycation Hotel Arena in Amsterdam Staycation Hotel Arena in Amsterdam Staycation Hotel Arena in Amsterdam park cafe restaurant park cafe restaurant Staycation Hotel Arena in Amsterdam

Oosterpark. Een heel chill, maar wel klein, park

Na het ontbijt hebben we de gereserveerde fietsen opgehaald, voor een rondje fietsen in het park. Ik weet nog goed hoe eng ik het vond om voor het eerst op de fiets te stappen hier in Amsterdam. Auto’s van alle kanten, mensen die door rood rijden, niet wetend hoe de regels precies zijn… Zwetend en half in paniek, stapte ik eindelijk de Albert Heijn binnen om mijn boodschappen te halen. Daarom besloten mijn mam en ik om het bij het park te houden ( zij is dit ook niet gewend). Heerlijk een aantal rondjes gereden door het Oosterpark. Een chill klein park waar ongelofelijk veel leven is. Er staat een prachtig prieeltje, dat me een beetje doet denken aan Barcelona (daar staat er net zo één). Een gedeelte met sportapparaten waar stoere binken hun ding doen. Klasjes met jonge kindertjes die buiten les krijgen… Hoe kun je niet van parken houden?

Park Cafe restaurant Park Cafe restaurant Staycation Hotel Arena in Amsterdam Staycation Hotel Arena in Amsterdam park cafe restaurant Fietstocht Oosterpark
We legden de fietsen in het gras, haalden onze croissantjes tevoorschijn. Zo hadden we een mini picnic met uitzicht op het water, de fontein en het tafereeltje. Een perfect einde van onze mini staycation in Hotel Arena. Zeker een aanrader om een rondje in het park te lopen als je hier ook bent.

Wat vind je er van?

%d bloggers liken dit: