kamer vinden in amsterdam-6
LADY'S SECRETS,  STYLE

Kamer vinden in Amsterdam 7 Tips

2Het is een hele zoektocht geweest, maar eindelijk heb ik iets gevonden. Mijn eigen paleisje in Amsterdam zuid. Binnenkort ga ik een room/house/studiotour video opnemen, waarin ik jullie laat zien hoe ik het heb ingericht. Maar voor nu wil ik jullie een aantal tips geven, namelijk over: een kamer vinden in Amsterdam.

 

Een kamer, een studio, een huis. Wanneer je in Amsterdam studeert of gaat werken, is het gewoon fijn om daar te kunnen gaan wonen. Maar het vinden van een woonplek is zo makkelijk nog niet.

 

De mogelijkheden bij een kamer vinden in Amsterdam.

kamer vinden in amsterdam-6

 1. NEPPERS

  Er zijn heel veel gasten die huizen heel goedkoop opkopen en deze voor belachelijke prijzen proberen door te verhuren aan arme, goedgelovige studentjes. Zo huurde ik bijna een veel te duur appartement in Noord waarvan ik de hoofdhuurder zou zijn. Omdat ik het appartement in zou richten, en er zeker van wilde zijn dat iedereen het zou kunnen betalen, vroeg ik 50 a 100 euro meer aan mijn onderhuurders. Dit vertelde ik B. Er zat vaart achter het tekenen, en nadat ik het afzei, werd er naar mijn hoofd geslingerd dat ik “mensen niet de hoofdprijs moest laten betalen”. Grappig, omdat B mij nota bene had verteld dat hij het spotgoedkoop had kunnen kopen en nu voor meer kan verhuren, binnen 10 jaar wilde stoppen met werken en in een Audi reedt. Dus ik werd afgeschilderd als een geldwolf, terwijl B mij de hoofdprijs wilde laten betalen. Grappig hè?

kamer vinden in amsterdam-6

 1. Samen huren met vrienden

  Wanneer je samen met vrienden een huis gaat huren, ga je op bezichtiging via makelaars. Makkelijk? Nee. Want je moet de huisprijzen goed in de gaten houden, de meeste huizen zijn niet voor woningdelers, de huizen zijn snel weg én je moet rekening houden met kosten (opknappen/inrichten)

 

 1. 8m2 in de Bijlmer

  Er zijn mensen die proberen 8m2 te verhuren in de Bijlmer voor 800 euro. Of 10 vierkante meter in de Pijp voor 1100 euro… exclusief kosten. Mensen die oproepjes doen voor mensen die in het weekend weg willen, zodat meneer en zijn vriendin gezellig kunnen rondn…en in het weekend. Studios van 2400 euro, 6m2 voor 700 euro. Ik heb het allemaal voorbij zien komen. Belachelijke prijzen, super illegaal want er is een wettelijk maximum per m2 in elke stad, maar het erge is… Er zijn daadwerkelijk mensen die erop reageren. Omdat ze niet beter weten! Laat me je dit vertellen: wanneer het er klein uit ziet en de prijs hoog is, doe het dan niet.

kamer vinden in amsterdam-6

 1. Kamer vinden via Facebook

  Er zijn talloze Facebookgroepen waar je lid van kunt worden om zo een kamer te vinden. Mocht je willen weten welke: let me know in een berichtje. Je kunt op oproepen reageren via een DM of een mail. Maar, wanneer je eindelijk een berichtje terug hebt gekregen (wat al een uitdaging op zich is, ik ben serieus afgewezen omdat ik een jaar TE JONG was, HAHA) moet je op hospitatie komen. Meestal in de avond.

  Je wordt gekeurd, komt op ‘audientie’ met een hele groep mensen die allemaal die ene kamervan een paar m2 willen hebben, je bent verplicht om mee te zuipen, want dat is gezellig…. En dan moet je nog horen of je het bent geworden. Zo niet? Dan gaan jij, en die 24 andere mensen, weer op zoek naar een nieuwe kamer en kan het hele feestje weer van vooraf aan beginnen.

 

kamer vinden in amsterdam-6

 1. Marktplaats

  Ook dit is een hele goede manier om een huis of kamer te vinden, maar pas op voor scammers die zogenaamd in het buitenland zitten en willen dat je via airbnb boekt. Allemaal nep

 2. Sites waar je voor moet betalen

  Er zijn mensen die oproepjes plaatsen op Facebook en vervolgens doorlinken naar een website. Via de website moet je dan een bezichtiging aanvragen. Maar voordat je dat kunt doen, moet je eerst even registreren. En om daadwerkelijk te kunnen reageren moet je betalen. Niet doen.

  kamer vinden in amsterdam-6

 3. Via via

  Mijn paleisje heb ik (GELUKKIG) via via kunnen vinden en eerlijk gezegd.. moet je het echt via via vinden. Vraag al je kennisjes, Facebook vrienden, Instagram volgers, op verjaardagen, je werk, je moeders kennissen en Facebook vrienden, die van je buurvrouw and so on.Iemand kent vast wel weer iemand, die weer iemand kent die toevallig wil verhuizen en een kamer of studio beschikbaar heeft. Niet opgeven, het gaat je lukken!

Een kamer vinden in Amsterdam is een hele struggle. Maar zolang je erin gelooft en blijft zoeken, vind jij, net als ik, gauw genoeg jouw paleisje in Amsterdam.

 

Wat zouden jullie willen lezen of zien over mijn Amsterdam avonturen? Let me know!

Dikke knuffel, Charissa

%d bloggers like this: