EHBO
NEDERLANDS,  STYLE

Help is er een EHBO -er in de zaal?

Het zal je maar gebeuren, zit je gezellig bij een voorstelling wordt er iemand onwel. Wat moet je dan als eerste doen,
zodat je voorkomt dat het verschrikkelijk afloopt.
Maar ook bij kleine ongevalletjes zoals je snijden of lelijk vallen. Of iemand zwikt zijn enkel of pols…wat moet je doen?
Precies…volg een EHBO cursus!

EHBO cursus volgen

Naast goed voor jezelf zorgen help je ook anderen te helpen als deze in nood verkeren. Tenminste zo sta ik in het leven.

Een EHBO cursus volgen is daarom een goed idee. Je leert hoe je moet/kan handelen in situaties waarbij iemand dat niet zelf kan. Of je kan gaan helpen bij bepaalde events. Als EHBO -er ben je belangrijk. Het is natuurlijk makkelijk te zeggen dat er genoeg anderen zijn die het ook kunnen. Maar daar heb je niets aan als er thuis een ongeluk gebeurt. Verreweg de meeste ongelukken gebeuren gewoon thuis. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zelf EHBO kunnen toepassen. Zeker als je in een omgeving bent waar er niemand anders is die het kan. Er zijn specifieke cursussen zoals EHBO bij baby’s en kinderen. Voor gastouders, voor kinderopvang, voor bedrijven en wat dacht je van EHBO bij kraamzorg.

ONLINE EHBO

Online kun je ook heel veel leuke en interessante cursussen volgen. Enkele voorbeelden zijn; Herken kinderziektes, Ernstige allergieën, Eerste hulp bij sporters, Persoonlijke verzorging, voeding en vocht, reanimatie etc.
Livis  is een organisatie die zich inzet om de zelfredzaamheid van Nederlanders te vergroten. 

EHBO

Maar je belt toch 1-1-2?

Er kunnen zich allerlei situaties voordoen waarbij je 112 moet bellen. Indien je bijvoorbeeld getuige bent van een misdrijf of als iemand zich in een levensbedreigende situatie bevindt. Een levensbedreigende situatie houdt bijvoorbeeld in als iemand bewusteloos is, een shock heeft. Of het hevig benauwd heeft, een ernstig allergische reactie heeft opgelopen. Of misschien bloed ophoest of ernstige brandwonden heeft.

MAAR voordat de professionele hulpdiensten er zijn, kan je alvast eerste hulp verlenen. Een wond kan je stelpen, een brandwond koelen. Bij iemand met een hartaanval kan je direct starten met reanimeren. Alleen, weet jij wat je moet doen?

EHBO cursus

 

Blijft rustig bij crisis

Tijdens de EHBO-cursus leer je niet alleen hoe je moet ingrijpen. Je leert ook om rustig te reageren. De situatie te bekijken op afstand. Doordat je weet wat je moet doen, blijf je een stuk rustiger in een crisissituatie. Beter voor jezelf, maar je voorkomt ook paniek bij anderen en je kunt beter hulp verlenen.

%d bloggers liken dit: