oliebollen tony chocolonely tompouce hamkaas-2
FOOD & DRINKS

Oliebollen met Tony Chocolonely smaak én 3 nieuwe smaken

Vorig jaar 2018 kwam Annie Bakker in het nieuws met haar – inmiddels landelijk bekende – Tony Chocolonely Oliebollen. Je leest het goed. Een oliebol met Tony Chocolonely (karamel zeezout) vulling. Tijd om Annie aan de tand te voelen en te vragen naar de smaken van dit jaar!

 

Wat is het vreemdst wat je ooit hebt meegemaakt bij het verkopen van je bollen?

“Het vreemdste? Mensen vragen heel vaak of de oliebollen van vandaag zijn. NATUURLIJK! Denk ik dan. Oliebollen hoor je toch elke dag vers te bakken? Een andere situatie was, dat iemand om 04:00 uur naar mijn kraam kwam en vroeg of ik al open was… Mijn luik was gewoon open.”

Wanneer dacht je: ik móét een andere versie maken van de normale oliebol?

“De gewone oliebol en krenten-oliebol zijn en blijven favoriet. Sinds een aantal jaar, zijn de wat luxere soorten erbij gekomen. Een voorbeeld is de Berliner bol (met gele room), appelbol, enzovoort. Toen dacht ik: als dat allemaal in een oliebol kan, dan kunnen er nog veel meer smaakjes in. Ik vind Nutella en Oreo koekjes heerlijk, dus daar ben ik een paar jaar geleden mee begonnen. Vorig jaar kwamen de Speculoos-bol en Tony Chocolonely-smaak erbij.  Die hebben de media gehaald en gaven wel een kroontje op mijn werk. Elke dag sta ik met een lach oliebollen te bakken, en als dat de media haalt is dat erg bijzonder.”

oliebollen tony chocolonely tompouce hamkaas-2
Tony zelf kwam langs voor een paar bollen én was fan!
Wat is de leukste reactie die je op je bollen hebt gekregen?

“De leukste reacties waren vorig jaar. Ik kreeg tekeningen en zelfs bloemen van mijn vaste klantjes. Maar ook als een klant terugkomt en zegt: “Hmm… vorige keer waren ze zo lekker, ik kom nog een keer.” Dat blijft leuk om te horen. Daar doe je het voor.”

Wordt je herkend?

“Hahaha, nee. Ik wordt niet herkend.”

Hoeveel bollen kopen mensen gemiddeld bij jou?

“Een gemiddelde verkoop is er eigenlijk niet. Zoals ik al zei, oliebollen en krentenbollen blijven populair. Soms neemt iemand er 1 en soms een zak vol. Dat is iedere keer verschillend.”

Hoeveel bollen eet je zelf per jaar?

“Ik eet gemiddeld 3 krenten-oliebollen per dag en dan meestal nog 1 luxe. Ja echt. En dik word je er niet van. Want een oliebol met suiker is gezonder voor je dan een bruine boterham met kaas.”

 

oliebollen tony chocolonely tompouce hamkaas-2

Hoe vier jij Oud- en Nieuw?

“Ik vier Oud en Nieuw héééél moe, met een borreltje en een krentenbol voor mijn neus, samen met mijn familie, hoogstwaarschijnlijk pratend over oliebollen.”

Heb je nog een leuke scoup?

“Jazeker! Dit jaar kom ik met drie nieuwe smaken. De Tompouce oliebol, de Ham & Kaas oliebol én… de Amaretto Oliebol.”

 

Te verkrijgen bij Annie Bakker uit Valkenswaard, tuincentrum Coppelmans.

 

oliebollen tony chocolonely tompouce hamkaas-2

2 Comments

%d bloggers like this: