Ontharen door laseren: reken voorgoed af met je ontsierende haartjes. Je kleding uittrekken en gewoon altijd Summer-Ready zijn. Hoe chill is dat? Eén van de redenen, waarom ik heb besloten om mijn haartjes weg te laten laseren.

Voor dit jaar ben ik daar te laat mee, maar volgend jaar zal ik mij nooit meer hoeven scheren of ontharen op welke manier dan ook. En dat is ontzettend fijn, ik leg je uit waarom.

 

Ontharen door laseren … Waarom 

Natuurlijk wil ik zeggen dat ik niemand wil pushen om dit ook te doen, ontharen is voor mij altijd een issue oftewel een dingetje geweest, Voor mij is laseren dus de perfecte oplossing. Ik weet dat er op internet nogal een beeld wordt geschetst van hoe je “eruit moet zien”. Zo glad en perfect mogelijk, en dat kan je onzeker maken, omdat je denkt dat jij ook zo moet zijn. Laat me je één ding vertellen: als jij je niet wilt ontharen is dat helemaal prima. Het is jouw lichaam en jij moet doen wat voor jou goed voelt.

Terug op “mijn” waarom: wanneer ik mij scheer of epileer, krijg ik altijd last van ingegroeide haartjes en rode bultjes, ontzettend vervelend . En vooral mijn bikini-lijn wilde ik graag haartjes vrij. Ik heb dus ook al een tijdje gezocht naar andere alternatieven. Dat was een laserapparaat voor thuis of me laten behandelen in een kliniek met een goed huidtherapeute/ bij een schoonheidsspecialiste.

ontharen door laseren
Waar laat ik mij laseren

Als je je laat ontharen door laseren, dan wil je het natuurlijk zo goedkoop mogelijk. Maar goedkoop staat niet altijd voor beter. Zo kwam ik een keer terecht bij een zaak die op internet heel goed overkwam, maar eenmaal aangekomen wist ik meteen: dit is niet goed. Potten wax die open stonden, een rare geur: niet hygiënisch. Bovendien kon ze mij geen enkele garantie geven op een goed resultaat.

Na verder gezocht te hebben kwam ik terecht bij Cosmed kliniek in Bosch en Duin. Qua prijs goed te doen en toen ik binnenstapte zag het er meteen goed uit, schoon en professioneel. Vooraf had ik al contact gehad met Michelle, de huidtherapeute die mijn behandelingen zou gaan doen. Ze had me uitgebreide informatie toegestuurd en instructies. Ik had dus al een goed gevoel bij de kliniek en de huidtherapeute, zeer belangrijk omdat het wel gaat om je huid.

ontharen door laseren

Het intakegesprek

Voor de eerste behandeling, heb je een intakegesprek. Er wordt gekeken naar je haartjes en wordt er nog meer informatie gegeven en besproken over het hele proces. Zo vertelde Michelle dat er per keer 20% wordt weg gelazerd. In totaal zou je dus in principe 5 behandelingen nodig hebben, maar om er zeker van te zijn dat alle haartjes weg zullen zijn, gaan we voor minimaal 6 behandelingen.

Je mag minimaal 4 weken voor en 4 weken na niet meer in de zon. Heel belangrijk want je huid maakt dan namelijk pigment aan en onderhuids heeft pigment een donkere kleur. De laser ziet alleen de “donkere” plekjes: dus de  te vernietigende haarzakjes (;-)), maar ook eventueel pigment! Dit zou ertoe kunnen leiden dat je een oneven huid krijgt, lichtere plekjes en misschien zelfs brandwondjes. Daarom is het dus belangrijk echt uit de zon te blijven.

ontharen door laseren

Ook weet ik nu, dat je haarzakjes 3 fases hebben. De eerste fase is de te behandelen fase, [groeifase] de tweede fase is een soort van tussen fase [overgangsfase], waarbij de laser al niet meer goed door kan dringen tot het haarzakje. De derde fase is de rustfase, hier kan de laser helemaal niet meer bij. Het duurt ongeveer 6 weken voordat de haarzakjes naar een volgende fase gaan, wat ook de reden is dat er steeds 6 weken tussen zit.

WAAR JE OP MOET LETTEN BIJ ONTHAREN DOOR LASEREN

  1. Let erop dat de kliniek waar je bent er verzorgd uit ziet, wanneer daar al geen aandacht aan besteed is…

  2. Kies voor een huidtherapeute die echt kundig is, ervaring heeft en je veel kan vertellen over de behandeling

  3. Ga voor iemand waarmee je een goede klik hebt. Het moet goed aanvoelen, voor beide partijen

 

Wanneer je bij iemand terecht komt die professioneel en kundig is, weet je namelijk dat je maar 5 tot 6 behandelingen nodig hebt, niet in de zon mag komen met de te-behandelen-gebieden en weet je dat je in goede handen bent. Als je bij een kliniek komt die je zeggen dat je minimaal 15 behandelingen nodig hebt, weet je dus dat het niet goed zit. Dit kost je veel geld, onnodig veel tijd, pijn én geeft je niet het gewenste resultaat.

ontharen door laseren

De behandeling
De eerste behandeling heb ik inmiddels al gehad. Hoe dat precies ging, vertel ik je in een volgend artikel. Als je vragen hebt: stel ze! (of stuur een mailtje naar charissa@ladygoldapple.com) Dan zal ik die verwerken in mijn artikel.

*De behandelingen zijn mij aangeboden, echter word ik hier niet voor betaald en mijn ervaringen en mening zijn oprecht.