Park Café Restaurant
FOOD & DRINKS,  The Good Life

PARK Café Restaurant

Heb jij weleens van Koreaanse Yukhoe gehoord? Een wentelteefje met gezouten karamelsaus geproefd, of een wijntje gedronken genaamd “Dolfy”? Ik vertel je meer over mijn ervaring bij het PARK Café Restaurant in Amsterdam.

 

 

Hi Goldies,

Vorige week vertelde ik jullie over mijn heerlijke staycation in het Amsterdamse Hotel Arena. Wat ik jullie ook vertelde, was dat we aan het eind van ons diner, rollend naar onze suite zijn gegaan. Oké, bijna dan… Maar wat we precies aten en hoe de sfeer van het restaurant is? Dat vertel ik jullie vandaag.

Park Café Restaurant Park Café Restaurant

Wat je hierboven ziet is uiteraard niet het diner, maar de lunch die we bestelden toen we aankwamen in het hotel. Het was een heerlijke “croque madame”: een chique woord voor tosti. Maar wel een tosti 2.0, namelijk met smaakvol zuurdesem-brood. Pittige kaas gecombineerd met schimmelkaas, een salade on the side en een lekker ei bovenop. Alsof dat nog niet genoeg was, bestelde ik nog een warme chocolademelk met slagroom (in de zomer, kan gewoon) en mam (tevens mijn geweldige fotografe gedurende deze staycation) nam een cappuccino.

Park Café Restaurantpark cafe restaurant

De inrichting

De inrichting van het restaurant is sfeervol. Het is chique, maar gezellig en toch ook toegankelijk en trendy ingericht. Houten elementen, retro lampjes, lekker-zittende meubels, gezellige kaarsjes op tafel.. Inrichting doet een hoop voor de sfeer, dus hier zeker een pluspunt! Rond het normale etens-tijdstip, was het restaurant nog wat leeg. Aan het eten ligt dat niet, trust me. Veel mensen kozen ervoor buiten op het terras te zitten of gezellig met elkaar te borrelen. Omdat we niet zo zijn van de wespen en het gezelliger (en rustiger) was qua fotografie, kozen we voor een cosy binnen-plekje in het restaurant. Niet veel later vulde het restaurant zich met mensen en verplaatsten veel terras-gangers zich naar binnen voor een heerlijke maaltijd.

Staycation Hotel Arena in Amsterdam Park Cafe restaurant Park Cafe restaurant Staycation Hotel Arena in Amsterdam park cafe restaurant

GT”s

Eenmaal gesetteld, begonnen we onze avond met GT’s (Gin Tonic). Een gin tonic is toch wel onze favoriete cocktail soort. Meer een frisdrank dan een echte (sterke) cocktail. Voor €14,- wel wat aan de prijzige kant en zou ik die daarom ook niet per se aanraden. LET OP! Gin tonics zijn verraderlijk, juist omdat je de alcohol moeilijk proeft door de toegevoegde zoetige elementen. Mocht je hem toch willen bestellen vraag er dan één zonder de ijsklontjes.

Gin tonic Lady Goldapple

 

Het voorgerecht

Als voorgerecht namen we: “Koreaanse Yukhoe”.  Ladies en gents, ik kan je vertellen: een must (tenzij je vega(n) bent). Dit hemelse tartaar-voorgerecht, bestaat dus uit Koreaanse Yukhoe. Koeien die elke dag gemasseerd worden en heerlijk te eten krijgen. Die goede leef-kwaliteit proef je echt terug. Het gerecht is normaal gesproken met stukjes peer, maar die was helaas op, dus wij kregen er stukjes appel bij. Door de tartaar zat sesam, Japanse wasabi, er bovenop een rauw kwarteleitje. Bij het geheel zaten nog wat in rode wijn gekookte groenten en salade. Verrukkelijk. Ik ben zelf Flexitariër, wat betekent dat ik normaal gesproken weinig vlees eet. Maar met etentjes maak ik vaak een uitzondering.

Het hoofdgerecht

Als hoofdgerecht kozen we eenden-borstfilet met zoete aardappelpuree en hoisin. Vergezeld met groene gestoomde groenten en een glas Sauvignon blanc (witte wijn). Geen slecht woord over te zeggen, wederom héérlijk. Normaal eet ik nooit, maar dan ook nooit eend. Het is een culinaire kunst deze goed klaar te maken….en deze eend… oh, was echt top. Zó lekker mals, het vet was precies goed (niet te veel of overheersend) en de wijn (ook wel Dolfy genoemd) matcht er perfect bij…

Park Cafe restaurant

 

Het nagerecht

Je kent mij en/of mijn moeder niet, als je denkt dat we weggaan zonder een toetje. Mijn vader ook overigens, maar die zat thuis bij ons hondje Ricky. Vol of niet, voor een dessert hebben we een altijd plek. Ja maar echt. Dus, als toetje (heel erg I know) kozen we het Big Ass wentelteefje met vanille-ijs en gezouten karamel. Ook deze was weer hemels en we dronken er een tweede glas Dolfy bij. Iets zwaarder, maar ongelofelijk voldaan, verruilden we daarna het restaurant Park Café, voor onze heerlijke suite in Hotel Arena.

wentelteefje restaurant

Of je nu een lunch-/werkafspraak, een date, familie-gelegenheid, of luxe diner cravings hebt.
PARK Café Restaurant is wat mij betreft een dikke aanrader!

 

Fotografie door CAMEMA. *Dit etentje was op uitnodiging, echter is alles zoals in dit artikel beschreven mijn echte (oprechte) mening.

Wat vind je er van?

%d bloggers liken dit: