Salon B - How a new hair cut affects you
BEAUTY,  LADY'S SECRETS

Salon B – How a new hair cut affects you

♥ Got my hair done at Salon B. I joked about my hair getting purple, green and millimetred,
but let’s talk about: how a new hair cut affects you ♥

[accordion][panel num = “1” title=”Scroll down to read in English”]  [/panel][/accordion]

Got my hair done at Salon B

Laatst grapte ik erover: “ik ga mijn haar laten doen: wat vinden jullie van gemillimeterd haar met paars en groene stipjes?
Veel van jullie grapten mee, maar zeiden ook dat jullie mijn haar juist zo mooi vonden. Al is het geen paars, of groen (thank god), het is wel iets énorm anders geworden en ik ben ontzettend benieuwd naar jullie reactie. Maar anders is wat ik wilde and I LOVE it!  Wilde ik het donkerder? Of juist veel lichter? Ik heb lang getwijfeld, maar zoals mijn moeder zei: “Soms moet je je ogen dicht doen en gewoon springen.” En dat is wat ik heb gedaan. Uiteindelijk zijn toppertje Randy – mijn kapper- en ik voor drastisch gegaan (je ziet het zo). Het moet in twee stappen, met een tussenpauze van twee maanden, dus over twee maanden ga ik weer. [Herinneren jullie mij nog met witblond haar?]

Mijn make-over

Mijn make-over deed me denken aan Hollands Next Top Model. Ook ik zat weer aan de buis gekluisterd. Als klein meisje was dit al één van mijn favoriete programma’s. Heerlijk vond ik het, de slechte loopjes van modellen nadoen, het smizen van Tara Banks (ANTM) wat overigens best lastig is, maar bovenal: de make-overs! Tranen met tuiten huilen de modellen en alhoewel ik het met sommige make-overs soms echt niet mee eens ben (laten we het erop houden dat voor de kijkcijfers een hoop wordt gedaan), zijn er veel die écht veranderen.

Een nieuw kapsel doet een hoop, je zou het niet denken, maar wanneer er net een stuk vanaf gaat zodat je kaaklijn beter uitkomt en een andere kleur zodat je ogen en huid er mooier uit zien, ben je een totaal ander mens.

Meestal zit er een jaar tussen bij mij, het hele jaar roep ik dat ik mijn haar gewoon houd zoals het “nu” is. Maar dan zie ik mede-bloggers, of celebrities, oude foto’s, modellen van de runway of een tof kapsel in een magazine. En hop, dan wil ik het anders.

Dit was vroeger al zo. Wanneer ik mijn vriendenboekje weer tevoorschijn toverde en mijn oude kapsel zag (schouderlengte) wilde ik mijn haar weer kort (op het moment dat het eindelijk lang was). Als ik het had geknipt wilde ik het weer lang…

“bijknippen”

Het woord “bijknippen” heeft nog altijd een bijzondere betekenis thuis. Zo gebruikte mijn moeder dit woord, toen zij de puntjes eraf haalde. Ik wilde mijn haar lang hebben en dacht dat het betekende dat je er haar bij-knipte. Dus, toen mijn moeder weg was, pakte ik stiekem de schaar en knipte mijn haar eraf. Het was nog nooit zo kort geweest en ik vond het vreselijk. Op dat moment leerde ik een harde les. There’s no such things as… bijknippen.

Maar goed, terug naar de tegenwoordige tijd. Ik ging naar de Salon B Salon en liet Randy zijn magie doen. Wat het is geworden?
Dat zie je hieronder.

 

Thank you Salon B en thank you Randy, jullie zijn toppers en ik ben gek op mijn nieuwe haar ♥

BTW: Sommige van jullie vroegen mij naar de specifieke kleur van mijn haar. Welke dit precies is kan ik niet zeggen, maar als je naar Salon B gaat en Randy vraagt om “Lady Goldapple”-haar, dan weet hij wat hij moet doen 😉

[accordion][panel num = “2” title=”The translation”]

Got my hair done at Salon B

Little while ago I joked: “I’m  getting my hair done: what do you think of millimetred hair with purple and green dots?
A lot of you joked along, but you also told me you just liked my hair the way it is. So, it’s not purple, or green (thank God), but it has become something that’s really different and I can’t wait to hear what you think. Different is what I wanted and I LOVE IT! Did I want it darker? Or lighter? I’ve doubted a long time, but like my mum said “Sometimes you have to close your eyes and just jump”. So I jumped. Eventually hairGOD Randy – my hairdresser- and I went for drastic. (you’re about to see it, hang on). It has to be done in two steps, so I’m going back in two months, but I already love it the way it is now. [Do you remember me with white-blonde hair?]

My make-over.

My make-over reminded me of Hollands Next Top Model. As a little girl, this already was one of my favorite tv-shows. I loved it. Copying the bad catwalk-walks, the smizing of Tara Banks (ANTM) which really isn’t that simple, but mostly: the make-overs! They cried their eyes out and although some models got ridiculous make-overs (let’s say a lot of things get done to get more views), there were models that REALLY changed in a good way.

A new haircut does a lot for you, you wouldn’t say so, but when you just take a few inches of so that your jawline gets more visible. A different color so your eyes and huid look better, you’ll become a whole different person.

Usually there’s a year in between with me, the whole year I say I want to keep my hair the way it is “now”. But then I see my collegue-bloggers, celebrities, old pictures, models from the runway or a cool haircut in a magazine. And chop chop, I want it differently.

It was like that in the past already. When I got my little book for friends and saw my old haircut, I wanted my hair shorter (just when it was finally long). When I cut it, I wanted my hair long again…

Back to the hairdress. I went to Salon B in Amsterdam and let Randy do it’s magic. Curious about my hair? See the results!

Thank you Salon B and thank you Randy, you guys are the best and I love my new hair ♥

BTW: Some of you asked the specific color of my hair. Which it is I can’t tell you, however… If you go to Salon B and ask Randy for “Lady Goldapple”-hair, he’ll know what to do 😉

[/panel][/accordion]

34 Comments

%d bloggers like this: