Selflove hoe doe je dat
Selflove-Wednesday

Selflove, hoe doe je dat?

Hoe pas je selflove toe in jouw dagelijks leven? Hoe ga je om met reacties van anderen en hoe ben ik meer van mezelf gaan houden? 

Hi lieve Goldies! Welkom bij een nieuw selflove artikel.

Het klinkt als een logisch iets, van jezelf houden. Toch merk ik dat we (in algemene zin) onszelf nog al te vaak afkraken of bekritiseren. Ik doe het soms bij anderen, “Ze zou zoveel mooier zijn met wat minder make-up”, “Waarom nou die veel te grote jurk, ze kan veel beter iets getailleerders dragen,”, “Dat zwarte haar maakt haar zo hard, zonde,” maar probeer er op te letten dat ik dat niet doe. Want iedereen is oké hoe hij of zij is. En iedereen mag eruit zien of leven hoe hij of zij wil. Andersom geldt dat natuurlijk ook voor mezelf.

 

Vroeger was ik ontzettend onzeker over mijn huid

Zoals jullie weten na het lezen van mijn acne verhaal. Toch blijft dat iets waar diep van binnen een onzekerheid is. Daarbij is mijn huid in mijn gezicht perfecto, toch blijf ik last hebben van plekjes hier en daar. Voor buitenstaanders valt het allemaal reuze mee. In mijn hoofd is het een gigantisch ding.

Zo zijn er meer dingen waar ik mezelf over bekritiseer. Wanneer mijn haar niet genoeg krult of niet mooi zit. Mijn make-up niet perfect zit. Ik iets minder gezond heb gegeten… Soms denk ik het meteen terug te zien in de spiegel. Uiteraard is dat onzin. Ten eerste hoef je niet altijd perfect te zijn. Niet in je daden en niet hoe je eruit ziet, niemand is perfect. En ook al ben je perfect voor de ene persoon, voor de ander zul je het nooit zijn.

Selflove hoe doe je dat

Daarom is het belangrijk om jezelf lief te hebben: selflove.

Voordat anderen jou als een mooi persoon zien, is het belangrijk dat jij jezelf als mooi ziet. Nogmaals, dat heeft niks met perfectie te maken. Simpelweg het zijn wie je bent en daar trots op zijn. En dat is een proces, maar ik doe met je mee. Wanneer vriendinnen een onzekere periode hebben, komen ze vaak naar mij toe voor advies. En ik ben een ster in advies geven, maar ook ik moet mezelf er soms aan herinneren.

Selflove hoe doe je dathou van jezelf, hoe doe je dat

“Ik voelde me een gigantisch aantrekkelijke Godin”

Bij het maken van deze moody en sensuele foto’s voelde ik me een gigantisch aantrekkelijke Godin. Die houding en mindset moet je hebben wanneer je dit soort foto’s wilt maken en plaatsen. Maar die mindset en houding moet je (/ik) eigenlijk altijd hebben. Waarom niet? We zijn ieder op ons eigen manier prachtig hoe we zijn. Ben je super slank? You go girl! Top metabolisme en jij kunt alle haute couture creaties aan.

Ben je voller? Ook mooi! Dan heb je wat curves om te showen. Heb je stijl haar? Daar kun je alle kanten op qua styling. Krullen? Mooi en romantisch. Sproetjes? Uniek. Klein qua lengte? Schattig en iedere partner zal groter zijn. Lang qua lengte? Top, je hebt geen grote partner nodig en kunt model worden.

Selflove hoe doe je dat

Kijk in de spiegel en noem in je hoofd of hardop de dingen op die je mooi vindt aan jezelf. En dat lijstje mag door en door en doorgaan, of langer worden iedere dag. Oefening baart kunst en je zult zien dat je meer van jezelf zult gaan houden.

Staycation Hotel Arena in Amsterdam

De bulbjes bij mijn armen, de rollen bij mijn zij

Zo vond ik sommige foto’s eerst helemaal niks. De bulbjes bij mijn armen, de rollen bij mijn zij. Vetzakjes bij mijn benen.. Rode plekjes hier en daar (door de filter iets minder zichtbaar, maar de filter zorgt voor de mood #sawrynotsawry). Maar tegenwoordig is selflove een ding. Zelfacceptatie daarbij ook. Dus ik kan mezelf wel blijven bekritiseren. Onzeker maken en lelijk voelen.

Maar waarom? En wie zegt dat het verkeerd is om er zo uit te zien? Vroeger waren we niet zo bezig met het perfecte plaatje en wanneer je op het strand ligt, zie je ook allerlei lichamen voorbijkomen. Bultjes en bulbjes en blubberbillen. We kunnen er allemaal uitzien als een fitnessgirl, maar dan moet je daar honderd procent voor gaan. Als je dat niet wilt is dat ook goed, want je bent goed zoals je bent.

Selflove hoe doe je dat

Het belangrijkste is echt. Dat wanneer jij in de spiegel kijkt, je trots kunt zijn op jezelf. Op hoe je bent gegroeid en veranderd in al die jaren. Dat je een aantrekkelijk en mooi persoon bent die het verdiend om geliefd te zijn. En dat er niemand is die je het tegendeel kan bewijzen. Selflove. I love it.

Wat is jouw manier om meer van jezelf te houden? En wat zouden jullie meer willen weten of leren over dit topic? Let me know!
Het mooie setje dat ik draag is van Hunkemöller, zoals velen van jullie weten ben ik ambassadrice, wat betekent dat ik veel setjes van Hunkemöller krijg en promoot.

2 Comments

 • Avatar
  Lieke van Veen

  Wauw deze foto’s zijn echt prachtig!
  Ik was vroeger ook best wel onzeker over mijn lichaam, maar nu valt dat wel mee. Ik denk dat het ook met de leeftijd te maken heeft.

  • Avatar
   Lady Goldapple

   Wat een ongelofelijk lieve reactie, dankjewel! Leeftijd en ervaring spelen zeker altijd mee.
   Natuurlijk blijf je wel je onzekere momenten houden, maar kleine reminders als deze kunnen helpen 🙂 Liefs,

Wat vind je er van?

%d bloggers liken dit: