
Tandem Skydive boven Texel is wat je minstens 1 keer in je leven doet. Oké, misschien vaker… Vandaag vertel ik je wat meer over hoe het precies gaat, zo’n sprong.
In mijn vorige blog vertel ik je al over mijn cadeau voor mijn vriend -. Op hoop van zege dat hij het artikel nog niet heeft gelezen en ik jullie zijn enthousiaste gezicht kan laten zien op mijn vlog, wanneer ik hem het grote nieuws vertel. Namelijk: dat we zijn droom gaan waarmaken. EEN TANDEM SKYDIVE boven Texel! Aangezien ik al trillende beentjes krijg bij de gedachte alleen, heb ik me goed ingelezen.
Hoe gaat een tandem skydive boven Texel precies
De tandemsprong, aka tandem skydive, is een goede manier om kennis te maken met parachutespringen. Waarom? Omdat je na de instructie, aan een gecertificeerde tandeminstructeur (ook wel tandemmaster genoemd), wordt vastgekoppeld en hij met je mee springt. In feite hang je aan jouw tandemmaster en hoef je zelf niks te doen. Wanneer je op de afspring hoogte bent beland (ik denk dat dit het moment is dat mijn hart van mijn tenen naar mijn wenkbrauwen schiet) schuift de deur open. Daarna spring je samen met 200km per uur het vliegtuig uit. Op 5000’ft gaat de parachute open en vlieg je samen terug naar het paracentrum op Texel.
Je hebt meerdere soorten sprongen
- The Low altitude Tandem Skydive: spronghoogte is 7000ft en de vrije val duurt 10 seconden.
- Standaard Tandem Skydive: de spronghoogte is 9000ft en de vrije val duurt 30 seconden.
- Extreme Tandem Skydive: spronghoogte is 13000 ft en de vrije val duurt 60 seconden.
Een extreme sprong in het diepe
In mijn enthousiasme heb ik voor de Extreme Tandem Skydive gekozen, omdat ik van mening ben dat áls je het doet je het goed moet doen.
Wel staat er op de site dat dit voor de waaghalzen is. We gaan het meemaken. Daarnaast kun je ervoor kiezen om jouw instructeur te laten filmen én zelfs nog een cameraman mee te laten springen. Hierdoor wordt jouw herinnering voor het leven vastgelegd op foto en video. Heel gaaf! Uiteraard springt er ook met ons iemand mee, zodat we iedereen kunnen laten zien dat we de sprong hebben gewaagd.
Het kan zo zijn dat het te bewolkt of winderig is op de dag dat je moet springen. Daarom moet je rekening houden met 4 uur uitloop tijd. Wanneer je in de ochtend boekt heb je dus wel aardig wat speling. Echter kan het ook zijn dat je de volgende dag pas kan springen.
Ja hè! Ben nu al zenuwachtig haha. Heel leuk dat je het gaat volgen 🙂
Ben blij als het “geheim” eraf is. XOXO
OMG wat ontzettend spannend, ik ga het zeker op de voet volgen!! Good luck alvast en met het ” geheim” houden. Liefs.