Het geheim van een laserbehandeling
BEAUTY,  STYLE

Wat je zou moeten weten over een laserbehandeling

Ik vertel je alles over mijn laserbehandeling waarbij ik mijn oksels, bikinilijn en benen laat ontharen. Ook verklap ik jullie wat je zou moeten weten over een laserbehandeling.

Wat je zou moeten weten over een laserbehandeling

[lees hier alles over het intake gesprek]

 Het is al weer even geleden maar ik heb mijn eerste laser-behandeling gehad en zelfs inmiddels mijn tweede. Ik ben erg tevreden vooral over de Cosmedkliniek waar mijn behandelingen worden gedaan.

wat je moet weten

Voor de behandeling

Allereerst moet je je voor de behandeling zo glad mogelijk scheren (/hebben geschoren). Anders zou de laser misschien alleen het haartje aan het oppervlak bestralen, wat niet effectief is en je huid zou kunnen beschadigen. De huidtherapeute checkt dit en zal waar nodig nog wat extra wegscheren. Bij binnenkomst in de Cosmedkliniek zit er een vriendelijke receptioniste, die je verwelkomt. Zij meldt je aan bij diegene die je gaat behandelen in mijn geval was dat Michelle Brouwer, huidspecialiste. Je neemt dan plaats in de wachtruimte waar je een heerlijk kopje koffie, Cappuccino of Latte Machiato kunt nemen terwijl je wacht.  Michelle haalt je dan op vanuit de wachtruimte. In de behandelkamer ga je liggen op de ligstoel en begint zij de behandeling en vertelt telkens wat ze doet en of het te doen is voor jou.

Stripsessie

Dan is het tijd om je uit te kleden. Het ligt er helemaal aan wat je laat weglaseren, maar ik liet mijn benen, oksels en bikinilijn doen, dus moest mij gewoon helemaal uitkleden (ondergoed mag je aanhouden). Wel een tip: doe een zo klein mogelijk slipje aan als je de bikinilijn wilt laten laseren (of een string) en in een lichte kleur. Anders kan het zijn dat de laser je slip verpulvert, you don’t want that.

Wat je zou moeten weten over een laserbehandeling

Er zijn mensen die beweren dat het geen pijn doet. HA. Think again. Het doet wel wat pijn en ik ben aardig wat gewend. Maar hé, het is alleen pijnlijk op het moment zelf en daarna heb je er bijna geen last meer van. Denk aan al die keren dat je je waxte/liet waxen of die epilator langs je benen haalde. Een paar behandelingen en je hoeft dat dan nooit meer te doen. En zoals je op de foto’s ziet kan ik nog steeds lachen 🙂 .

wat je moet weten

Het geheim van een laserbehandeling

De laserbehandeling

Het is het fijnste om met de pijnlijkste plekken te beginnen, dan eindig je de sessie namelijk iets relaxter. Wij begonnen met mijn oksels. Eerst ging het wel: je voelt dat een plek vacuüm wordt getrokken en je voelt warmte. Daarna gaat het allemaal wat sneller achter elkaar, en sommige plekken zijn gewoon wat gevoelig. Uiteindelijk zou ik het omschrijven als iemand die in je huid knijpt, het één keer omdraait en loslaat, in combinatie met wat warmte. Het is te doen, maar is niet fijn. Ik wil je niet bang maken, absoluut niet, maar mensen die beweren dat je niets voelt… die liegen. (De laser die bij mij gebruikt word is de Lightsheer van Lumenis) Daarna volgt de bikini-lijn. Ik heb een string meegenomen en even snel op het toilet aan gedaan. Dit is omdat je dan niet ongemakkelijk in je blootje hoeft en Michelle er goed bij kan. Ook dit is soms wat gevoelig maar wederom goed te doen. En dan als laatste de onderbenen.

wat je moet weten

wat je moet weten

wat je moet weten

wat je moet weten

wat je moet weten

Bij de enkels wordt een andere  ‘kop”gebruikt dan die voor de oksels en onderbenen.

wat je moet weten

wat je moet weten

 

En nogmaals: denk aan het feit dat het ZOVEEL ongemak scheelt voor de rest van je mooie leven.

 

Wat iedereen zou moeten weten over een laserbehandeling after

Nadat een plek is behandeld, wordt dit meteen gekoeld door de huidtherapeute met koude natte doekjes. Daarna trekt de pijn vrijwel meteen weg en voel je dan ook niet meer. Je huid kan misschien wat rood en een beetje gezwollen zijn, maar ook dit is normaal en trekt gewoon weer weg. Ik heb er totaal geen last van gehad, alleen mijn benen voelden een beetje branderig. Dit was de volgende dag gewoon weg.

Het geheim van een laserbehandeling 

Q [EN] : I’ve always wondered, is this permanent or will I have have to return every few months when the last treatment is over?|

A: This is definitely permanent. As I explained before: you basically need 5 to 6 treatments and then your hair is gone for eváhhhh! When you get pregnant or you use a different birthcontrol-pill, your hormones might change and you might get a few hairs on places you’ve never seen them before. This won’t be much, don’t worry, but in that case.. you’d maybe need 1 extra treatment for those specific hairs. 

Q [EN] : This may be a dumb question, but does laser hair removal hurt worse than a Brazilian wax? I’m trying to mentally prepare myself haha!
A: No such things as dumb questions babe! I’ve never did a brazilian wax, but I did use epilators, which is kind of the same thing. I think laser hair removal hurts less + you don’t have that irritated skin afterwards and hairfollicals growing back te wrong way. 

 

En dat is wat je zou moeten weten over een laserbehandeling en hoe het bij mij is gegaan. Als je hier vragen over hebt: stel ze! Je mag ook een mailtje sturen naar: charissa@ladygoldapple.com .

%d bloggers liken dit: