Wist je dat:

Je linker borst is (bijna) altijd groter dan de rechter!

Bij 65% van de vrouwen is dat het geval. Geef toe, we hebben het zelf ook wel eens gecheckt… Maar waarom is dit zo? Dit is waarschijnlijk omdat deze borst dichterbij je hart zit en er dus meer bloed doorheen gepompt wordt. Plus dat het dus ook als een soort kussentje functioneert voor het hart dat er onder ligt.

80% van de vrouwen draagt de verkeerde bh maat!

Dit is natuurlijk niet goed! Dus heb jij vaak last van je rug of nek? Dit kan door een verkeerde bh komen! Wanneer de borsten niet goed ondersteunt worden hangen ze als het waren te veel aan je schouders en kan dat op den duur rugklachten veroorzaken. Laat je dus de volgende keer als je gaat shoppen even voor de zekerheid opmeten. Het is gratis in de winkels van Hunkemöller b.v. en je hebt geen koop verplichting.

feitjes wrong sizeDe gemiddelde maat in Nederland is 80-C.
Het kan natuurlijk nog véél extremer. De grootste borstimplantaten staan op naam van Mayra Hills, ze heeft nu cupmaat XXX, haar borsten wegen maar liefst 9 kilo per stuk. (kan je het je voorstellen?!) De grootste natuurlijke borsten staan op naam van Annie Hawkins-Turner, met haar cupmaat ZZZ heeft ze een flink stel hangen. De omtrek van haar borsten is maar liefst 102 centimeter!

C lijkt mij een prima maat, 😉

feitjes

Tijdens je menstruatie kunnen je borsten een hele cupmaat groter zijn!

Dit komt doordat er heel wat hormonen worden losgelaten. Dus ja, niet schrikken als je bh opeens wat strakker zit. En oh ja, tussen de 14-16e dag van je menstruatiecyclus zijn je borsten het meest symmetrisch.

Elke vrouw een andere vorm borsten heeft:

  •  Asymmetrische borsten, oftewel iets ongelijke borsten
  •  Atletische borsten, klein en weinig ruimte ertussen
  •  Klokvormige borsten, u-vormig met tepel in de midden
  •  Relaxte borsten, tepels wijzen naar beneden
  •  Oost/West borsten, tepels ieder naar de buitenkant wijzend.
  •  Volle borsten, groter en rond aan de bovenkant
  •  Slanke borsten, kleiner en smal

Er bestaat een studie over bh’s.

Ik hoor je denken: REALLY?! Maar ja, echt. In China kun je aan de Polytechnic University in Hong Kong de studie “Intimate Textiles and Accessories volgen.
Ik ben stiekem wel een beetje benieuwd naar wat je daar dan precies leert

De gemiddelde borst weegt ongeveer 500 gram.

Ja, gewoon een kilo die we dus eigenlijk elke dag meezeulen. Trek die kilo er maar af op weegschaal, há. Je borsten bevatten trouwens ook nog eens 4-5 procent van je totale lichaamsvet! Bizar..

feitjes

Deze feitjes had je natuurlijk altijd al willen weten.. Goed om bij de hand te hebben als je even niet meer weet wat je moet zeggen tijdens een date.. ofzo? Je borsten verdienen wel wat extra liefde! Waarom trakteer je ze niet op een nieuw lingeriesetje.. ;)?

Je ziet er zijn vele soorten en maten. Vertel, ben jij tevreden met jouw borsten?

XO Charissa