Prescan
STYLE

Prescan Total Body Scan

Ik liet een een Total Body Scan maken bij PreScan in Baarn! “We willen allemaal gezond ouder worden,” Aldus jullie Goudappeltje van begin twintig.

PRESCAN

Een prescan is om voordat je ook maar enig klacht hebt al uit voorzorg een prescan te laten maken zodat je weet dat je volledig gezond bent of dat er pre- symptomen zijn voor een probleem dat zich aan het ontwikkelen is.
Ik weet het, ik weet het, ik ben nog jong. Des te belangrijker vind ik het om gezond te zijn.
Lekker sporten (kickboksen, pilates, jullie zien me fanatiek gaan op Instagram), zo gezond mogelijk eten… En toch zijn er af en toe kwaaltjes waarvan ik denk: weet niet of dat zo goed is. Altijd koud, trillerig, lage bloeddruk, soms ineens geen adem meer bij het sporten, vaak duizelig en hoofdpijn. Dat soort dingetjes. Je kunt er iets van denken, of je schouders bij ophalen.

Friends of the Brands

Ik ontmoette wat vrouwen van PreScan bij het event van Friends of the Brands en was meteen geïnteresseerd om dit zelf eens mee te maken. Iets wat ik al heel lang wilde doen. Dus, ik reisde af naar Baarn, meldde mij bij de balie en kleedde mij om in metaalloze kleding (lees: comfy broek, bh uit, simpel truitje aan.)
En toen… Moest ik een drie kwartier in een buis liggen die veel lawaai maakte. Maar nog belangrijker, wat kwam hieruit?

Oke stap voor stap!

Eerst kreeg ik een uitgebreide uitleg over de scan en eventuele vragen konden ook worden beantwoord. Daarna was ik wat flauw, dus ik at een krentenbol -interessant detail, I know.
Ik ontmoette de meneer die mijn scan ging doen, kleedde mij om in een aparte ruimte en daarna kon de scan beginnen! We begonnen de PreScan met het hoofd. Beste is om je ogen dicht te houden, omdat je anders misschien claustrofobisch wordt. Eigenlijk wordt alles stap voor stap uitgelegd, je kunt praten met de arts die de scan afneemt en je hebt een balletje in je hand – mocht er iets zijn of je wilt eruit. Ook heb je een koptelefoon op met muziek (heel chill!).
De scan zelf vond ik prima te doen eigenlijk, de tijd vloog voorbij, op de plekken waar werd gescand werd het een beetje warm en daarna was het tijd om te wachten! De radiologe bekeek mijn beelden en riep mij daarna bij haar om de resultaten te bespreken.

En? Wat waren mijn resultaten?

Tromgeroffel… 100% gezond! Niks vreemds te zien, geen blaasjes of cystes of whatever wat voor narigheid dan ook. Elke scan werd doorgenomen en besproken en daarna liep ik als een vrolijk vogeltje naar buiten.

Ik vind het super fijn om te weten dat ik gezond ben, dat mijn klachten in ieder geval niks ernstigs betekenen en.. ik zou het iedereen eigenlijk aanraden. Zeker rond je 30e/40e, omdat er op die leeftijd vaker dingen te zien zijn. Maar mocht je altijd bezorgd zijn om je klachten, ook dan is het prettig om alles te laten checken.

De Total Body Scan is niet goedkoop, maar zoals ik al zei: het gaat om je leven en je bent daarna wel 100% gerustgesteld (of gewaarschuwd).

Interesse? Neem dan een kijkje op www.prescan.com
Heb jij wel eens een Total Body Scan laten maken? Of zou je hier interesse in hebben? Let me know!

%d bloggers liken dit: