goedkoop een vakantie boeken doe je zo
LADY'S SECRETS,  TRAVEL

Goedkoop een vakantie boeken doe je zo

Waar je ook naartoe wilt, je hoeft echt niet per se 2000 euro de man te betalen voor een leuke vakantie, geloof me. Hoe je dat doet? Goedkoop een vakantie boeken doe je zo!

1, Begin op tijd met zoeken; cliché maar waar! Tuurlijk heb je ook last-minute deals, maar dan moet je niet net naar één bepaald land of plek willen gaan. Mocht je dat wel willen, is op tijd beginnen echt het beste

2, Vraag aan kennissen waar zij op vakantie zijn geweest en waar het leuk is om te verblijven. Zo vroeg ik mijn lieve vriendinnetje Sandra uit Barcelona, waar ik écht nog naartoe moest gaan deze zomer en in welk gebied. Lissabon it isss… en de plek gaan jullie nog horen 😉 Zie hier tips en tricks voor in Barcelona

goedkoop een vakantie boeken doe je zo

3, Kijk vooraf op internet waar de leuke dingen te doen zijn. Als je een strandvakantie wilt, is het niet handig om eerst 40 km te moeten reizen voor je bij het strand bent. En als je het leuk vindt om te shoppen en museums te bezoeken, is het weer handiger om daar rekening mee te houden.

goedkoop een vakantie boeken doe je zo

Dit vind je misschien ook handig: tips om je koffer binnen 15 min in te pakken

4, Ook de ‘dure’ steden zijn goedkoop te boeken! Hotels, vliegreizen: het kan écht. Je moet alleen goed zoeken. Vergelijk hotels, appartementen en vooral: no stress. Het is leuk!

goedkoop een vakantie boeken

5, Wanneer ik ergens naar toe wil, stuur ik het meestal het universum in met raketsnelheid, want binnen de kortste keren zie ik heel Instagram inclusief BNN’er land naar het desbetreffende land gaan (natuurlijk voordat ik er ben geweest). En ook komen er dan van die reclames voorbij die elke keer dat ene land moeten promoten, heel fijn altijd. Maar goed: vorig jaar was dit dus Barcelona. En iedereen die ging moest diep in hun zak voelen, want het koste nogal wat werd mij verteld (1500 euro per persoon). Echter… mijn vriendin en ik hebben voor 400 euro pp een 7-daagse reis naar Barcelona kunnen boeken, inclusief: vlucht en hotel. Het is dus mogelijk. Tuurlijk is het fijn om zo centraal mogelijk te boeken, maar midden in het centrum is meestal altijd wat duurder. Boek er net wat buiten, zorg dat de metro binnen loopafstand is et voìla, problem solved.

goedkoop een vakantie boeken

6, Boek niet midden op de dag, niet tijdens lunch en niet ‘s avonds tussen 6 en 9. Dat zijn namelijk de tijden dat mensen vrij zijn en veel op de site zoeken naar vakanties. I know it, you know it, they know it. Dus de prijzen reizen de pan uit.. het liefst per minuut een paar tientjes hoger. DUS: kijk vroeg in de ochtend of heel laat in de avond. Boek vervolgens op een andere computer (want: cookies > prijs hoger) Goedkoop een vakantie boeken doe je zo, het is niet moeilijk.

7, Stel je wilt naar een super fancy havengebied in Frankrijk, is daar in de buurt echt wel een betaalbaar hotelletje te vinden. Wat je vakantie vaak duur maakt is alles daaromheen: eten, drinken, shoppen. Kies dus voor een goedkope maaltijd (bakkertje, supermarkt, internet voor goedkope cafeetjes) en doe een drankje op een leuk terras. Voor het drankje zul je vervolgens het meeste kwijt zijn, maar als je langzaam drinkt kun je daar de heeeele avond mee doen.

goedkoop een vakantie boeken doe je zo

8, Goedkoop een vakantie boeken doe je zo. Natuurlijk komt er ook weer een guide met leuke must-sees van Lissabon, inclusief vlog en foto’s, stay tuned for that… In de tussentijd: als jullie nog goede tips hebben: let me know! Ik ben heel benieuwd….

XO Charissa

%d bloggers like this: